Translate

Sayfalar

3 Mayıs 2011 Salı

Sualtında spor ve sanat

Sualtında spor ve sanat bir arada

Dünyaca ünlü doğa dergisi fotoğrafçıları, 13. Dünya Sualtı Görüntüleme Şampiyonası'nda, Bodrum'un güzelliklerini ''su yüzüne çıkaracak''.
Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı İnkılap Obruk, CMAS Dünya Sualtı Görüntüleme Şampiyonası'nın 13'üncüsünün, Türkiye'nin ev sahipliğinde, Bodrum'da yapılacağını söyledi. 26-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek şampiyonada 25 ülkeden dünyaca ünlü doğa dergilerinde çalışan 100 sporcunun en güzel kareleri yakalamak için yarışacağını ifade eden Obruk,
şampiyonaya, Türkiye'den de Orhan Aytür ve Kerim Sabuncuoğlu ile dalış eşleri Asım Dumlu ve Birkan Babakol'dan oluşan milli takımın katılacağını söyledi. Milli takımların, 2 sporcu, 2 de dalış eşleriyle birlikte toplam 4 kişiden oluştuğunu ifade eden Obruk, Orhan Aytür'ün geçen yıl bu şampiyonada dünya üçüncüsü olduğunu hatırlattı.
Bu şampiyonanın, Türkiye'nin dalış turizmi açısından önemine dikkati çeken Obruk, ''İki sene evvel bu şampiyonayı Türkiye'ye almayı başardık. Bir ay önceden 6-7 milli takım Bodrum'a geldi. Çok iddialı bir şampiyona olacak. Bir gün antrenman dalışı, iki gün yarışma dalışı yapılacak. 'Balık, yakın çekim, temalı yakın çekim, modelsiz geniş açı ve modelli geniş açı' kategorilerinde çekilecek fotoğraflar, çeşitli ülkelerden katılacak yedi jüriden oluşan seçici kurulun oylamasına sunulacak. Kapalı oylamanın ardından finale kalan fotoğraflar, tarihi bir mekan olan Bodrum Kalesi içindeki amfi tiyatroda halka açık olarak, özel bir yazılım eşliğinde değerlendirilecek ve dereceye giren fotoğrafçılar ödüllerini alacak'' diye konuştu.
İnkılap Obruk, ''Sualtında spor ve sanat bir arada gerçekleşecek. Şampiyona, hem uluslararası diyalogların korunması ve geliştirilmesi, hem de suüstü ve sualtı dünyamızın tanınması açısından önem teşkil ediyor. Dünyanın dört bir yanından ülkemize gelecek yarışmacılar, rekabet heyecanıyla birlikte Bodrum'da keyifli bir tatil ortamı da yaşayacak'' ifadelerini kullandı.
Obruk, festival havasında gerçekleşecek şampiyonanın ödül töreninde Savaş Karakaş'ın sunuculuk yapacağını, Kültür Bakanlığı başta olmak üzere, Türk Hava Yolları (THY), Telekom gibi sponsorlarının bulunduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanat,Resim,Heykel,Tiyatro,Sinema,Fotoğrafçılık,Dans