Translate

Sayfalar

28 Mart 2011 Pazartesi

Karikatürlerle Türk Edebiyatı ve Edebiyatçıları sergisi

Karikatürlerle Türk Edebiyatı ve Edebiyatçıları sergisi

Muğla Üniversitesi'nde, ''Karikatürlerle Türk Edebiyatı ve Edebiyatçıları'' sergisi açıldı. Sergide, 1910 yılından itibaren gazete ve dergilerde yayımlanan 90 karikatür yer alıyor.
Üniversitenin Atatürk Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışında, Metin Bilim Topluluğu Koordinatörü Doç. Dr. Cüneyt Issı, 90 karikatürün sergilendiği etkinliğin 3 gün süreceğini belirterek, ''Amacımız, mizahla edebiyat arasındaki ilişkiyi ortaya koymak. Edebiyat ve edebiyatçılarla ilgili karikatürleri insanlarımız ve öğrencilerimizle paylaşmak. Sergide, 1910 yılından itibaren gazete ver dergilerde yayımlanan 90 karikatür yer alıyor. Sergi sürecinde 40 öğrencimiz gönüllü olarak görev aldı.'' dedi.

Serginin açılışını yapan Muğla Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz de sergide yer alan karikatürlerin 1910 yılından günümüze karikatüristlerin toplum üzerindeki etkisini en güzel şekilde gösterdiğini anlatarak, ''1910'dan ikinci meşrutiyet, basın özgürlüğü ve arkasından gelişen özgür düşüncenin kamuoyuna yansıması ve bunun edebiyatçılar üzerindeki etkisini bu sergideki karikatürlerde görmek mümkün. Sergide yer alan karikatürler 1910'dan günümüze yaşanan değişimi göstermesi açısından önemli'' diye konuştu.

Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde açılan sergiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Metin Bilim Topluluğu Koordinatörü Doç.Dr.Cüneyt Issı, serginin açılışına 15 aylık kızı İpek ile katıldı. 3 gün boyunca ziyarete açık olacak sergide, Cemal Nadir Güler, Ramiz Gökçe, Orhan Ural, Zahir Güvemli ve Ratip Tahir Buruk gibi, dönemin ünlü isimlerine ait karikatürler yer alıyor.
Serginin, Muğla Üniversitesi'nin ardından Ege ve Süleyman Demirel üniversitelerinde de açılacağı öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanat,Resim,Heykel,Tiyatro,Sinema,Fotoğrafçılık,Dans