Translate

Sayfalar

13 Mart 2011 Pazar

Çağdaş Türk Edebiyatı'nın en iyi 40 şeyi

"Çağdaş Türk Edebiyatı'nın en iyi 40 şeyi"

''Notos Öykü ve Edebiyat Dergisi'', Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın TEDA (Türk Edebiyatını Dışa Açma) Projesini ''Türk Edebiyatının En İyi 40 Şeyi'' listesine aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Notos Dergisinin şubat sayısında yer alan ve 181 yazarın katılımıyla düzenlenen ''Türk Edebiyatının En İyi 40 Şeyi'' anketi sonucunda, TEDA Projesi ve Türkiye'nin Frankfurt Kitap Fuarı'nda onur konuğu olmasının listede yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, yazarların geniş katılımıyla oluşturulan ankette Türk kültür, sanat ve edebiyatına ait klasik-çağdaş eserlerin uluslararası tanıtımına katkı sağlayan ve 2005 yılından itibaren yürütülmekte olan TEDA Projesinin 17. sırada, Türkiye'nin Frankfurt Kitap Fuarı'nda onur konuğu olmasının ise 35. sırada yer aldığı ifade edildi.
''En iyi 40 şey'' arasında yer alan Türk edebiyatının usta kalemi Ahmet Hamdi Tanpınar'ın ''Saatleri Ayarlama Enstitüsü'' isimli eserinin Sırbistan'da yılın kitabı seçildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
''Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, TEDA projesi kapsamında, 2010 yılı başında Sırpça çevirisi için destek verdiği Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü' isimli eseri Sırbistan'da yılın kitabı seçildi. Tanpınar'ın başyapıtlarından olan kitap, Sırbistan'ın en prestijli yayınevlerinden 'Dereta Yayınevi' tarafından bu ödüle layık görüldü.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanat,Resim,Heykel,Tiyatro,Sinema,Fotoğrafçılık,Dans