Translate

Sayfalar

22 Mart 2011 Salı

Aşkın gül yapraklarındaki dansı: Güldestan

Aşkın gül yapraklarındaki dansı: Güldestan

Türk toplumunun köklerinin bugüne tutunduğu bir zamanda; bir damat, bir gelin, büyülü bir aşk ve ruhun bedenle dansı...
Geleneklerin zaman içinde sürüklendiği eşsiz bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız ‘Güldestan Balesi’ni kesinlikle kaçırmayın. Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin geçtiğimiz ay prömiyerini gerçekleştirdiği ve sanatseverlerin büyük ilgisiyle karşılaşan Güldestan, 26 Mart Cumartesi günü saat 16:00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde yeniden sahneleniyor.

Türk balesinin büyüleyici eserlerinden biri olan bu modern dans gösterisi , izleyiciyi dans ve müziğin kusursuz ahengi ile etkileyici bir atmosferin içerisine çekiyor.Arkın Zirek’in sahneye koyduğu eserin koreografisi Beyhan Murphy , müzikleri ise Mercan Dede imzasını taşıyor. İzleyicinin uzun süre etkisinden kurtulamayacağı eserin biletleri ise tükenmek üzere…

26 Mart’ta sahnede

Türk toplumunun kültürel geçmişini bugünün yaşamıyla modern bir şekilde bağdaştırmayı başaran eser, göçebe bir toplumun izlerini yeniden yaşatıyor. Türkiye’nin ünlü isimlerinin yarattığı eser, ANTDOB dansçılarının güçlü performanslarıyla sahneye konuyor . Halit Ergenç’in seslendirdiği metinler Orhan Pamuk, fotoğraflar ise Ara Güler imzasını taşıyor. Eserde dekor tasarımı Işın Mumcu’ya, kostüm tasarımı İsmail Dede’ye, ışık tasarımı ise Micheal Odam’a ait. Selim Yılmaz’ın kondüvit olduğu eserde, ışık realizasyonu Mustafa Eski tarafından yapıldı.

Bale sanatçılarından etkileyici performans

Eserde; bayan dansçılarda Esra Taner, Derya Özbakır, Melda Sipahi, Meray Kartal, Gülçin Alpaşar , Bader Baran , Aslı Öğüt , Derya Akyurt , Sevgim Aksoy , Göknur K.Türkmen , Öykü Akça ve Burcu Bodur , Sinem Ertan, Buket Alpdemir ve Seda Manaz sahne alıyor. Erkek dansçılarda ise Murat Özdemir, Boğaç Özbakır , Tolga Burçak, Kürşat Kılıç , Okan Ünal , Gabriel Gogua , Evren İskender , Aykut Levent Özer ,Ali Basmacı, Mert Söylemez, Gökhan Yüksel , Yetkin Şahin Burak Özbek , Erdem Arslan ve Volkan Sayıner izleyici karşısında olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanat,Resim,Heykel,Tiyatro,Sinema,Fotoğrafçılık,Dans