Translate

Sayfalar

1 Temmuz 2010 Perşembe

Okan Bayülgen Fotoğraf Sanatı, Fotoğraf sergileri hakkında

Okan bayülgen Fotoğraf Sanatı, Fotoğraf sergileri

Fotoğraf

http://www.yasamoyunu.net/fotografci...ograflari.html

Lise sonrasında başlayan fotoğraf merakı ve bu merakla Fransa’ya uzanan, ancak uzun bir dönem ara verdiği ve yıllar sonra profesyonel olarak ilgilenmeye başladığı fotoğraf hikayesinde, her şeyin 40. yaş gününde sevgilisi tarafından kendisine hediye edilen bir Leica M6 ile başladığını söylemektedir…
Fotoğraf sanatında dijital değil, analog yöntemi savunan ve benimseyen Bayülgen,dijitalin yapay ve geçici olduğunu;fakat analog çekimin her zaman temelde sanatsal detay özeni açısından yüksekliğinin de önemi dahil; daha kalıcı,daha değerli ve kesinlikle daha gerçek olduğunu belirtmektedir.
Bugüne dek çeşitli firmalar için katalog ve moda çekimleri yapan Bayülgen’in, 2006 Mayıs ayında Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi’nde, Zekai Demir ile beraber yaptıkları Madagaskar gezisinden fotoların yer aldığı Baobab Yolu isimli sergisi açılmış; tamamı analog çekimler olan bu fotoğrafların bulunduğu bir de kitap yayınlanmıştır.Yine 2006 yılında çektiği Yaşam Gücü fotoğrafları ile Doğuş Power Center’ın duvarlarını süslemiştir.
Sanatçı, 2007 yılında teması tiyatro olan ve model olarak ünlü tiyatro sanatçılarını objektif karşısına geçirdiği Pudra-Zamanın Tozu isimli sergiyi açmıştır. Sergideki fotoğraf ve röportajların yer aldığı bir kitap yayınlanmıştır…(Ekim 2007).
2008 yılında erkek egemen bir toplum içinde kadınların yükselişe geçmeleriyle estetik tercih açısından erkeksi olana(falokrat olan özelliklere) yaklaşmalarını ve benimsemelerini konu alan Erkeklerin Saatlerini Takan Kadınlar ve ‘Dove’un sponsorluğunda Türkiye’de yaşayan kadınların güzellik çeşitliliği mozağiyi ve doğal olanın her zaman en gerçek,en güzel olduğuna vurgu yapan Çünkü Gördüğüm En Güzel Kız Sensin adlı iki sergi açmıştır.
Sergiler



  • Baobab Yolu-Madagaskar(2006)
  • Yaşam Gücü(2006)
  • Pudra-Zamanın Tozu(2007)
  • Erkeklerin Saatlerini Takan Kadınlar(2008)
  • Çünkü Gördüğüm En Güzel Kız Sensin(2008)
http://www.yasamoyunu.net/sinema/4091-okan_bayulgen_kariyer_filmleri.html

Okan Bayülgen Kariyer / Televizyon programları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanat,Resim,Heykel,Tiyatro,Sinema,Fotoğrafçılık,Dans