Translate

Sayfalar

28 Nisan 2011 Perşembe

Yaşama tutunmak - Attack on Leningrad (Leningrad Kuşatması)

Yaşama tutunmak

Sovyetler Birliği’nin 20. yüzyıldaki en trajik öyküsü, 882 gün süren, bir buçuk milyondan fazla insanın yaşamını yitirdiği Leningrad direnişini gerçek bir öyküden yola çıkarak anlatan savaş filmi etkileyici bir yapım.
2. Dünya Savaşı’nda üç ay süresince Nazi Almanyası’nın kuşatması altındaki Rus halkının yaşamda kalmaları neredeyse olanaksızdır. Kentte açlık, yiyecek sıkıntısı üst boyuttadır, insanlar beslenme yetersizliğinden yaşamlarını yitirmektedirler.


Batılı gazeteciler kenti terketmişlerdir. Öldüğü sanılan İngiliz gazeteci Kate Davis yaralandığı için kentte kalmıştır. Kate’e Rus milis kuvvetlerinden idealist polis Nina Tsvetkova yardım eder, onu yaşama döndürür.

Almanlar kentte toplu ölümlerin başlamasını beklemektedirler.
Bu kuşatmanın asla sona ermeyeceğine inanan Nina’yla Kate arasında güçlü bir dostluk kurulur. Sonradan Kate’in Beyaz Ordu’nun korgenerali Aleksey Grevitsky’nin kızı olduğunu öğrenen Nina herşeye karşın ona yardım etmeyi sürdürür.

Kate’in Amerikalı gazeteci sevgilisi Phillip Parker onu Leningrad’dan çıkarmaya gelir ama ülkesini çok seven genç kadın kentte kalıp Nina’nın akrabalarının çocuklarına sahip çıkmayı seçer.

Leningrad Savaşı’nı irdeleyen az sayıdaki Rus yapımından biri olan filmin Özel Bölümler’inde yönetmen Alexander Buravsky ile özel söyleşi, yaratıcı ekiple söyleşiler, set görüntüleri, yapım öyküsü, fragmanlar yer alıyor.


Attack on Leningrad (Leningrad Kuşatması)

Yönetmen: Alexander Buravsky
Oyuncular: Mira Sorvino, Olga Sutulova, Gabriel Byrne, Mikhail Efremov, Alena Steunova, Armin Mueller-Stahl/2008, 106 dakika, Kanal D Home Video.

Format: Dvd, Vcd.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanat,Resim,Heykel,Tiyatro,Sinema,Fotoğrafçılık,Dans