Translate

Sayfalar

24 Nisan 2011 Pazar

Mamma Mia Müzikali - Mamma Mia Müzikali'nden sahneler

Dünyanın en neşeli, en eğlenceli, en coşkulu müzikali, tüm görkemiyle 7, 8, 9, 11 ve 12 Ekim tarihlerinde İstanbul Gösteri Merkezi’nde (eski Mydonose Showland) sahne alacak.

Masmavi bir Akdeniz hikayesini sahneye taşıyan müzikal, düğün hazırlığı yapan bir genç kızın babasını bulma hikayesini anlatıyor.


,,
Mamma Mia Müzikali - Mamma Mia Müzikali'nden sahneler




Mamma Mia Müzikali





ABBA gibi naif, ABBA kadar eğlenceli









,
 
Mamma Mia, dünyanın en ünlü müzikali olma özelliğini taşımaktadır. Bestesini Benny Andersson ve Björn Ulvaeus'un yaptığı müzikal, izleyiciyi ilk şarkısından başlayarak coşturan, 1999 yılından bu yana birçok ülkede, 170'i aşkın şehirde 30 milyondan fazla izleyicinin izlediği, eleştirmenlerin liste başı tuttukları bir yapıttır.

Mamma Mia, İngilizce dışında, Almanca, Rusça, İspanyolca, Japonca ve İskandinav dillerinde her akşam aynı anda dünyanın 10 farklı kentinde sahnelenip, her yerde kapalı gişe oynamaktadır. Broadway’de tüm zamanların en çok hasılat yapan gösterisi unvanını elinde bulunduran müzikal, dünyada 350 milyon albüm satmış ABBA grubunun şarkılarıyla hazırlandı. Karaborsada biletlerinin 300 Pound'a satıldığı eser Londra'da 3500 kez sahnelendi. Mamma Mia'nın, 1998'de kısa film olarak İtalyan yapımı, 1999 yılında dizi olarak İspanyol yapımı ve 2008 yılında ABD - İngiltere ortak yapımı olarak sinema filmi çekildi. Müzikal gülmece tarzında olan filmin yönetmenliğini Phyllida Lloyd, başrollerini de Pierce Brosnan, Meryl Streep üstlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanat,Resim,Heykel,Tiyatro,Sinema,Fotoğrafçılık,Dans