Translate

Sayfalar

8 Kasım 2011 Salı

Uluslararası Gazete Üzerine Resimler Sergisi

 Sanatın 'Cumhuriyet'i

'Uluslararası Gazete Üzerine Resimler Sergisi'nde Cumhuriyet gazetesi 'sanat malzemesi' olarak kullanılıyor. Halihazırda bir tasarım ürünü olan gazetelerin üzerine öğrencilerin kendi tasarımları ve dillerini yansıttıkları çalışmalar Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde sergileniyor.
İlki Türkiye’den 31 sanatçı ile yapılan “Gazete Üzerine Resimler Sergisi”nin (Daily News Project) üçüncüsü, bu yıl 5 ülkenin 6 farklı üniversitesinden 30 öğrenci ile gerçekleştirildi.

Her ülkenin kendi seçtiği günlük gazetenin 12 Şubat 2011 sayısını proje dahilindeki diğer ülkelere göndermesiyle başlayan çalışmanın sonuçları şu günlerde Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sergileniyor. Halihazırda bir tasarım ürünü olan gazetelerin üzerine öğrencilerin kendi tasarımları ve kendi dillerini yansıttıkları çalışmalarda, bu yıl Türkiye’den Cumhuriyet gazetesi yer alıyor.
Gazeteyle iletişim
Türkiye’den katılan üniversitelerden olan Işık Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasip Pektaş, Türkiye’den Cumhuriyet gazetesinin seçilmiş olmasının nedenini hem uzun yıllardan beri Cumhuriyet okuru olması, hem de gazetede ağırlıklı olarak siyah ve beyazın kullanılması ile ciddiyeti yansıtması olarak açıklıyor.
Sergi kataloğunun tasarımını hazırlayan Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlisi Senih Çavuşoğlu ise bu projeyle farklı ülkelerden öğrencilerin iletişime geçmiş olmasının önemini vurguluyor.
Türkiye’den Işık Üniversitesi’nin yanı sıra Anadolu Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Doğu Akdeniz Üniversitesi, Belçika’dan Gent Üniversitesi, İran’dan Vije Parzadan Kültür ve Sanat Enstitüsü ve Çin’den Shanxi Üniversitesi öğrencilerinin yer aldığı “3. Uluslararası Gazete Üzerine Resimler Sergisi” 25 Kasım tarihine kadar görülebilir. Sergi, İstanbul’dan sonra proje dahilindeki diğer ülkeleri de dolaşacak.

# Resim, Heykel # Hareket Sanatları # Tiyatro & Dramatik Sanatlar # Fotoğrafçılık - Fotoğrafçılık Eğitim Dersleri # Grafik ve Tasarım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanat,Resim,Heykel,Tiyatro,Sinema,Fotoğrafçılık,Dans