Bir insanın yüz yapısını ayrıntılı bir şekilde çizmek her zaman zordur. Öyle ki bu konuda ciddi uzmanlığı olan ressamlar bile karakteristik yüzleri çizerken kimi zaman zorlanabilirler. Bunu gören kişiler de ne kadar isterlerse istesinler arzu ettikleri sonuçları
elde edemeyeceklerini düşünerek karakalem portre çizimine başlamazlar. Halbuki burada önemli olan birkaç detay bulunmakta.
Bunların yerine getirilmesi sonrasında başarılı sonuçlara ulaşılabilir. Portre çiziminde mümkün olduğu kadar oranlama ve derinliğe dikkat etmek gerekir. Eskiz ile çizme yöntemi sıfırdan bir portre çizmekten daha kolay olabilmektedir. Ancak büyük bir portre çizileceği zaman kişilerin doğru oranlamayı yapmaları önemlidir. Gözlerin burna, dudaklara oranı ya da çene kemiklerinin yüzdeki oranı gibi detaylar bir portrenin güzel görünmesini sağlayan detaylardır.
Portre çizerken yüz parçalara bölünmelidir. Böylece karakalem portre çizimi çok daha rahat bir şekilde yapılabilir. Bölünen parçalara yüze uygun tarzda ilgili detaylar eklenmeye başladıkça portre tamamlanacaktır. En son aşamalarda ise yüze istenilen derinlik ve parlaklık verilebilir. Gölge ya da aydınlık verme işlemi yapılırken yüzün öne çıkartılacak yerlerine dikkat etmek gerekiyor. Gereksiz bir şekilde yapılacak olan işlemler sonrasında portredeki detaylar tam olarak yerine olsa dahi istenilen canlı ve doğal görüntü elde edilemez. Çizimde mümkün olduğu kadar yumuşak bir hamur silgi kullanılmalı ve gereksiz düzeltmeler yapmaktan kaçınılmalıdır. Tüm bu detaylara dikkat edildiğinde artık karakalem portre çizimi hiç olmadığı kadar kolay olacak.
# Resim, Heykel # Hareket Sanatları # Tiyatro & Dramatik Sanatlar # Fotoğrafçılık - Fotoğrafçılık Eğitim Dersleri # Grafik ve Tasarım
Karakalem Portre Çizmenin Püf Noktaları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sanat,Resim,Heykel,Tiyatro,Sinema,Fotoğrafçılık,Dans