Translate

Sayfalar

27 Mayıs 2016 Cuma

Figur ve karakterlerin çizimi

Akademik eğitimde insan figürü çizimi için verilen ilk bilgiler “ideal orantılar dır. Bu bilgilerin temelinde, rönesans dönemi düşünce anlayışının olduğu bilinir. İnsan figürü birçok sanatçının çalışma alanına girmiştir.İnsan bedeninin anatomisini doğru analiz edebilmek, bedenin işleyişini doğru kavrayabilmek için, model özellikle bol giysilerden olabildiğince arındırılır. Yapılacak çizimlerde kadın ve erkek anatomisindeki farklılıklar göz önüne alınmalıdır.
Özellikle ilk kez figür çalışılacağı zaman çizime nereden başlanması gerektiği en önemli problemdir. İnsan figürünü de çizmeden önce perspektif kurallarına göre geometrik bir form olarak algılamak gerekir.
Hareket halindeki figürleri çizmek için ilk anda bir tür kroki çizmek daha kolay ve doğrudur. Son aşamada ışık ve gölgeye geçilir. İki ya da üç ton, çizim için yeterli olabilir.
Figürler ve karakter çizimleri konusunun 2. serisini okuyorsunuz. 1. seriyi incelemek için TIKLAYINIZ.
kar21 kar22 
kar23kar24kar25 kar26 kar27 kar28kar29kar30kar31kar32kar33 kar34 kar35kar36kar37kar38 kar39kar40 kar41 kar42

#Resim, Heykel #Hareket Sanatları #Tiyatro & Dramatik Sanatlar #Fotoğrafçılık - Fotoğrafçılık Eğitim Dersleri #Grafik ve Tasarım Figur ve karakterlerin çizimi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanat,Resim,Heykel,Tiyatro,Sinema,Fotoğrafçılık,Dans