Translate

Sayfalar

1 Ağustos 2011 Pazartesi

Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesi'nde ders

İpekçi'nin atölyesinde ders zili çaldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde açılan Bodrum Belediyesi Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesi'nde ders verilmeye başlandı.
Bodrum Sanat Okulu Caddesi Ahmet Hoca Çıkmazı'ndaki 180 yıllık tarihi binada açılan atölyede verilen kurslar, ücretli ve ücretsiz olarak iki kategoride gerçekleştiriliyor. Derslere katılmak üzere müracaat edenlerle mülakat yapan Cemil İpekçi, adayları maddi olanaklarına göre ücretli ve ücretsiz kategorilere ayırdı. Kursiyerlerin, öğrendikleri bilgiler çerçevesinde ürettikleri ürünleri satarak ailelerine katkıda bulunacakları bildirildi.Bugün başlayan derslerde eğitmenlerden Orhan Şimşek makineleri ve kumaşları tanıtırken, Dinçer Yılmaz çizim teknikleri, Sibel Mert ise moda tarihi ve creative konusunda kursiyerleri bilgilendirdi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İpekçi, hanımların kurslara ilgi gösterdiğini belirterek, ''Bodrum İskele Meydanı'nda belediye tarafından bir çadır verildi. Bu çadırda buradaki öğrencilerimizin yaptıkları ürünler satılacak'' dedi.
Çadırda yapılan satışlardan elde edilecek gelirin bir bölümünü kadınlara, diğer kalan bölümünün ise atölyeye kalacağını anımsatan İpekçi, şöyle konuştu:
''Biz yeteri kadar sponsor bulduk ama hala sponsorlarımız devam ediyor. Kursiyerler malzeme parası hemen hemen hiç harcamıyorlar. Çoğu malzeme parasını biz onlara veriyoruz, oradan da kar elde ediyorlar. Kursiyerlerin içlerinde çok yetenekliler var gördüm. Yaptıklarını da gördüm bazıları 6 ay içinde son derece kaliteli ve satımlık mallar yapmaya başlayacaklar. Hedefimiz önümüzdeki bahara kadar aralarından en iyilerinin koleksiyonlarını birleştirip İstanbul'da Bodrum Belediyesi Cemil İpekçi Tasarım Merkezi talebelerinin defilesini yapmak.''
Geçen günlerde Bodrum'da bir markette uğradığı sözlü ve fiili saldırıyla ilgili açıklamalarda da bulunan İpekçi, ''Türkiye'de artık polisin yetkisi kısıtlandı. Bundan 10 sene öncesine kadar polis bir suçluyu alıp götürebiliyordu. Şimdi ise bir şey yapamıyor, bir ortasını bulamıyoruz'' diye konuştu.
Tasarım merkezini gezen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise kursiyerlerle bir süre sohbet etti .
# Resim, Heykel # Hareket Sanatları # Tiyatro & Dramatik Sanatlar # Fotoğrafçılık - Fotoğrafçılık Eğitim Dersleri # Grafik ve Tasarım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanat,Resim,Heykel,Tiyatro,Sinema,Fotoğrafçılık,Dans