Translate

Sayfalar

4 Mart 2016 Cuma

SİMON DALE: FARKLI BİR DÜNYA MÜMKÜN

Fotoğraf sanatçısı Simon Dale, İngiltere’nin batı bölgesinde yaşayan sıradan biri. Onu farklı kılan özelliği ise sürdürülebilir yaşam ve ekoloji üzerine duyduğu ilgisi. Hayatını kendi istediği gibi yaratmak ve ekolojik yıkıma adım adım yaklaşan dünyamızda farklı yaşamlarında mümkün olduğunu göstermek için çabası, sonunda onu kendi evini yapmaya kadar götürdü. Ve bunun ona maliyeti ise sadece 4700 Amerikan doları oldu. Üstelik bunu 4 ayda tamamladı.
Kullandığı malzemeler son derece basit, sadece insan gücüne dayalı malzemeler idi. Testere, kürek, çekiç, çivi…Evi için kullandığı malzemeler ise çoğunlukla ahşap, kaya, saman oldu. Çatıyı yalıtım için çimenle kapatmayı tercih etti Simon. İçine ısınmak için ahşap bir şömine ekledi evinin, enerji ihtiyacını giderebilmek için ise solar bir panel. Ayrıca çevre
dostu planladığı bir atık sistemi kurdu evine. Karbon yayılımını azaltmak için duvarlarını çimento yerine kireç alçı ile tamamladı.
Evin içini döşemek için ise artık işe yaramayan, atık sayılan malzemeleri kullanmayı tercih etti. Sonuca biraz hayalgücü, birazda emek eklenince inanılmazdı…
Üstelik bunun gibi bir iş için Simon daha önce hiçbir mimari, mühendislik veya marangozluk eğitimi almamıştı. Ancak onun düşüncesine göre, eğer biraz sınırların dışına çıkmak isterseniz ve insan kendi içgüdülerine kodlanmış olan doğuştan gelen yetenekleri ile bunu başarabilir.
Evini inşa ettiği arazi konusunda da şansı yaver gitti Simon ve ailesinin. Arsa sahibi bakımını yapması konusunda gerekli taahhütü aldıktan sonra araziyi kendisine verdi.
Simon şu anda, Lammas Project için ikinci bir ev inşa etmekte ve deneyimlerini kendi gibi düşünenlere aktarmakta. Odaklandığı tek şey ev  yapmak değil tabi ki kendisinin, amacı daha fazla ağaç, daha fazla bahçe yani  doğa ile bütünleşik bir yaşamı hayata geçirmek ve mümkün oldukça az teknoloji kullanarak yaşanabilir bir dünyanın tohumlarını atmak.
Simon Dale, karısı Jasmine Saville ve iki çocuğu halen bu evde yaşamaktalar.
Kendisi hakkında daha çok bilgi edinmek isterseniz http://simondale.net/

# Resim, Heykel # Hareket Sanatları # Tiyatro & Dramatik Sanatlar # Fotoğrafçılık - Fotoğrafçılık Eğitim Dersleri # Grafik ve Tasarım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanat,Resim,Heykel,Tiyatro,Sinema,Fotoğrafçılık,Dans