Translate

Sayfalar

18 Aralık 2015 Cuma

karakalem portre çizim teknikleri YAVAŞ ÇEKİM



Karakalem Portre Çizim Teknikleri

Bu bölümde karakalem portre çizerken nelere dikkat edilmeli,karakalem portre çizimlerinde kullanılan genel teknikler ve örnek çizimleri göreceğiz.
  karakalemresim.net   sitesindeki tüm makaleler izinsiz  kopyalanamaz ,yayınlanamaz,Aynı bilgilerin başka sitelerde görünmesi halinde yasal işlem yapılacaktır.


Karakalem Portrede Oranlar

Karakalem portrelerde çizilen insan başları ,değişiklikler gösterebilir,örneğin yetişkin kafa
büyüklüğüyle ,çocuk kafa büyüklükleri farklıdır.Ama genel olarak kabul görmüş oranlar vardır örneğin,Ön profilden kafa yan kısımların ,kafa yüksekliğe oranı 2/3 tür,aynı şekilde yan profilde de oran 7/8 dir,Aşağıdaki örnek çizimlerde daha da iyi anlıcaksınız.

Birde baş kısmını hem ön profilden hem de yan profilden 4 eşit parçaya bölelim ,Bakalım nasıl sonuçlar çıkıyor.

Yukarıdaki örnek çizimlerde de çok net bir şekilde görüldüğü gibi,saçların içteki sınır çizgisi ilk çeyrekte kalmakta,orta çizgi orbita yani gözlerin üst sınırından geçmekte,üçüncü çizgi dudak ve burun ortasından geçmektedir . Son çizgi ise çene alt sınırından geçmektedir.Eğer üçüncü ve dördüncü çizginin ortasından bir çizgi çizersek dudak alt sınırından geçmektedir.


Yukarıdaki örnekte ise dikey olarak beş eşit parçaya böldüğümüz zaman,iki ve üç sağ gözün sınırlarından,üç ve dördüncü çizginin burun delikleri ,burun yan sınırlarından ,dört ve beşinci çizgide sol gözün yan sınırlarından geçmektedir.Yan profilde ise 4 eşit parçaya bölünmüş baş kısmında dört ve beşinci çizginin ortasından bir çizgi çekersek alt dudak sınırı ve burun alt sınırından geçtiğini görürüz.Ayrıca yan profildeki üçüncü çizgi kulak üst sınırından ,uzantısı ise gözlerin üst sınırından geçmektedir.www.karakalemresim.net 
  Aşağıdaki örnek çizimdeki aritmetik ve geometrik oranları siz yorumlayınız,

Karakalem Portrede Göz Çizimi

Şekil birdeki çizimde görüldüğü gibi öncelikle gözün alt sınırıyla ,üst sınırının birbirinden farklı olduğunu fark etmek gerek,ondan sonra göz yuvarlağı ve göz merceğini doğru şekilde yerleştirmek için ,göz yuvarlağını dairesel olarak düşünmek gereklidir,Tam ve kusursuz göz için mavi olarak gösterdiğimiz kısım gibi yuvarlağı tam olarak çiziyormuş gibi çizmeliyiz.
Şekil 1

Yukarıdaki çizimde ise öncelikle gölge alanları tamamlarken özellikle ışık,parıltılı alanlara asla kalem değmeyecek,ve ışığın bir kaynağı olacak,o kaynaktan yayılma yapacak,işte o zaman minik minik gölgecikler yapılacak,ama ışık kaynağına asla kelem değmesin,çünkü silinse bile ,ilki gibi parlak durmayabilir.Örnektede görüldüğü gibi ,sanki göz merceğinden biri el feneri tutmuş gibi ışık yayılmış. 
Son olarak karakalem portrede göz çiziminde kirpiklerde tamamlanır ve göz kapakları,göz altı torbaları gölgelendirilir.Bu sayede gözün dış kısımlarıda eklenerek göz için taban oluştururlur.

Karakalem Portrede Burun Çizimi

Karakalem portrede en zor çizimlerden biri burun çizimleridir.Burun çizimlerinde ilk önce dış hatları çok dikkatlice çıkarmak lazım,Karakalem portrede kişiye benzemesini istiyorsak burun kısmına birazcık daha zaman ayırmamız gerekiyor.Dış hatları çıkardıktan sonra öncelikle burun deliklerini belirginleştirir, sonra burun yan kısımları,ve gölgelemeye geçilmelidir.

Karakalem Portrede Ağız Çizimi

Karakalem portrede dudak çizerken ,dikkat etmemiz gereken ,genelde alt dudak üst dudaktan kalın ve kırışktır.alt dudağın hemen altındaki aydınlık alan dudak çizimlerinde önemlidir.Üst dudağın hemen üstündeki çukur alan muhakkak ortalı olmalıdır.Aksi takdirde çok orantısız bir yüz ifadesi oluşabilir.
   MALZEMELER :Alttaki resimde kalemler çizimden çizime değişebilir.Mesela alttaki takım dağlık ,şelale,ağaç ,bulut çalışmaları için uygun settir.Fakat başka bir çizim yapacağımız zaman kalemler değişir .Ama değişmeyen mutlak olmassa olmazlarda vardır.Bunlar silgi,karıştırıcı aşağıda tortilla var, kütük,ama o yoksa, kağıt mendil yeterlidir.Zımpara bu zımparayı iki çeşit kullanabiliriz.Birincisi kömürü toz haline getirmek ve bu şekilde çok koyu alanlar elde etmek içindir.Ayrıca bu koyu alanlarda silgiyle çok güzel çalışmalar çıkarmak mümkündür.Bir diğeride kalem uclarını sivrilmede kullanılır.Kalemi maket bıçağıyla açtık,daha sonra bu zımparada ucunu iğne gibi sivri hale getirebiliriz.Ama zımparadan sonra hemen kağıdı çizmeden ,önce ucunu temizlemek lazım.Çünkü 9b kalemi daha önce sivrilmişsek,şimdide 2b yi sivriltmişsek kalem ucuna 9b tozları gelebilir bunun için ucunu bezle yada kağıt mendille silmek gerekir.Aksi takdirde lekeler oluşur ,ve buda silinse dahi resim kirliliğine sebep olur.
E. de yazan 0.5 melanik kalemdir 2b doldurmadır.A karıştırıcı daha önce de belittim heryerde bulunması kolay olmayan bir çizim aracıdır.Bu nedenle karıştırıcı(KÜTÜK>>Sıkıştırılmış kağıttan yapılmıştır)bulamazsak kağıt mendil de aynı sonuc verecektir .
NOT :Aşağıdaki set manzara çalışmaları için uygun settir.Her çalışmada kalemler değişebilir.
Özel günleriniz için çok özel bir hediye verebilirsiniz .Sitemiz üzerinden sipariş menüsüne tıklayın hemen fotoğrafınızı yollayın biz portrenizi çizelim aynı gün kargoya verelim.Türkiyenin neresinde olursanız olun en geç 48 saatte evinizde olsun.
  

 



                                TORTİLLİON NE İŞE YARAR NASIL YAPILIR
   Tortillion karıştırma kütüğü demektir.En kısa tabirle sıkıştırılmış preslenmiş kağıt demektir.Harmanlama dediğimiz teknikte çok işe yarar.Burada anlatmak isteğim aslında tortillionun ne işe yaradığından çok ülkemizin bir çok şehrinde kırtasiyelerde bulunması zor olan bir çizim gereci olduğundan bunu kendi imkanlarımızla nasıl  yapabileceğimizi ve yöntemini açıklamaktır.Eğer yaşadığınız yerde tortillon bulmak kolaysa ,parasal sıkıntınızda yoksa, o zaman sadece teorik olarak bilmeniz kafidir.Ama benim bulunduğum şehirde değil; bölgede dahi satılmamaktadır,bu sebeple kendim yapıyorum.Tortillion kullanmaktaki ana amaç; kısaca çizimlerde kalemle geçtiğimiz alanlarda eğer bu malzemeyle üzerinden geçersek noktasallık ve pütürlü görüntüyü  ortadan kaldırmak ve çizgisel değilde daha gerçekçi görüntüyü yakalamaktır.Uzun uzun anlatmaktansa aşağıda nasıl yapıldığını fotoğraflarla gösterdim.Oraya ekliyeceğim sadece şudur.Kağıdın yoğunluğu,yumuşaklığı değiştikçe verdiği etkide değişecektir.Bundan sonrası size kalmış.

www.karakalemresim.net den alıntı.


Android cep telefonları Android Oyun,Android Uygulama,Android Müzik,Android Tema,Android Wallpaper,Android Gadgetiphone,iOS,uygulama,Font Maker,indir,download,cep,akıllı,telefon,mobil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanat,Resim,Heykel,Tiyatro,Sinema,Fotoğrafçılık,Dans