Translate

Sayfalar

8 Şubat 2012 Çarşamba

Sessiz Kadınlar Korosu

Apeiron Artplus galeri şubat ayında sizleri özgün stilleri olan başarılı genç sanatçılarla tanıştırmaya devam ediyor…

Yaşamını Milona’da sürdüren genç sanatçı Turan Toprak Kara‘nın az ile çok şeyi anlatan ve içinde pek çok hikâyeler barındıran kadın figürleri 4–29 Şubat tarihleri arasında Apeiron Artplus galeri’deki ‘’Sessiz Kadınlar Korosu‘’ sergisi ile türk sanatseverlerle buluşuyor.

‘’Hani bazı kadınlar vardır, sessiz ve sakindirler. Onların neşeleri de, seksapelleri de oyuncu masumiyetleri de hep bu sessiz kimliğin altında gizlenmişlerdir. İnsanların çılgın kalabalıklar içinde yaldızlı görüntüleri ile fark edilmek için adeta savaş verdiği, özel hayatın her detayının sınırsızca ortaya saçıldığı, gizem diye bir şeyin kalmadığı bir dönemde Toprak Turan Kara’nın kadınları, tüm bu tantanadan uzak kendi saf dünyalarında dikkat çekmeden mutlu olmayı becerebilmiş nadir kadınlardır. Onlar ancak kendilerini keşfetmek için çaba gösteren kişilere açarlar yüreklerindeki gizemi. Yağmurdan sonra gelen taze toprak kokusu gibi içinizi ferahlatırlar. Modiglianin kadınları kadar zarif ve gizemli olmanın yanı sıra, duru görüntüleri ile de insana adeta huzur verirler.



Kabuklarını kaldırdığınızda ise müthiş sürprizlerle karşılaşırsınız. Görünenin ötesinde çıplaklığı masumiyetle birleştirebilmiş, içlerindeki çocuksu neşeyi kaybetmemiş bu kadınlar başınızı ummadığınız ölçüde döndürebilirler.

Toprak Turan Kara, resimlerinde yukarıda uzun uzun yazdığımız tüm bu ifadeleri son derece yalın çizgilerle kısa ve öz olarak anlatabilme başarısını gösterebilen bir sanatçıdır. Bu da onu özgün ve özel yapmaktadır.

Bugüne kadar sanatın merkezi İtalya’da açmış olduğu iki kişisel sergisindeki çalışmaları ile İtalyan basınının ilgi odağı olan ve eserleri şimdiden önemli koleksiyonlarda yer alan sanatçı Turan Toprak Kara Apeiron Artplus Galeri’deki bu üçüncü kişisel sergisi ile sizleri, denizkızları gibi kendi içten şarkılarını söylerek evreni güzelleştiren ‘’Sessiz Kadınlar Korosu’’ ile tanıştırıyor. Gelin onları hep beraber izleyelim.

Selin Melek Aktan & Apeiron Artplus Galeri


4–29 Şubat 2012

Sergi Pazar ve Pazartesi günleri hariç hergün 12.00–18.30 saatleri arasında gezilebilir.

Apeiron Artplus Galeri – Ahmet Fetgari sok. No 64 kat1 Güneş apt.Nişantaşı/İstanbul – 212 2341058 – 544 6401936
# Resim, Heykel # Hareket Sanatları # Tiyatro & Dramatik Sanatlar # Fotoğrafçılık - Fotoğrafçılık Eğitim Dersleri # Grafik ve Tasarım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanat,Resim,Heykel,Tiyatro,Sinema,Fotoğrafçılık,Dans