Translate

Sayfalar

15 Mayıs 2012 Salı

Çağdaş sanat ile sinema bir arada!..

 Bir ressamın gözünden sinema

Dirimart Garibaldi'de Belçikalı sanatçı Hans Op de Beeck'in "Sea of Tranquility" filmi gösteriliyor.



Çağdaş sanat ile sinemayı bir araya getiren sanatçıları Türkiyeli izleyiciyle buluşturan Dirimart Garibaldi, “Storytellers-Art and Cinema Today” başlıklı programın son gösteriminde filmlerinde heykel, resim, enstalasyon, fotoğraf
ve videoyu içeren bir dil inşa eden Belçikalı sanatçı Hans Op de Beeck’i konuk etti. Sanatçı, son filmi “Sea of Tranquility”de, bilgisayar üzerinde tasarladığı bir “hayali” gemide, yüksek tabakadan bir topluluğun, kendine kurmaya çalıştığı aşırı korunaklı-mikrokozmos alanlara bir eleştiri getirerek postmodern varoluşumuzun trajikomik ve absürd yanlarını yansıtmaya çalışıyor.

“Filmlerimde ‘küçük hikâyeler’ anlatmaya çalışıyorum. Hayatın üstesinden gelme biçimimizi, insan ilişkileri ve sınıf farklarını işliyorum” diyen Op de Beeck, kendini bir sinemacı olarak tanımlamıyor, köklerinin resim ve heykelde olduğunu söylüyor: “Videoyu kullandığımda bunu bir sinemacıdan daha farklı kulanırım. Zamanın farklı algısıyla barışığım. Bir sinemacı olmak da istemem.”

Programın direktörü Heinz Peter Schwerfel ise şöyle devam ediyor: “Çağdaş sanat ve sinema arasındaki diyalog hiçbir zaman günümüzdeki kadar yoğun olmadı. Hollywood, yeni anlatım biçimleri ve ilham için sanat dünyasını kullanırken, sanat dünyası da Hollywood’u kullanıyor. Biz de, çağdaş sanatın sinemaya olan sevgisinin altını çizmek için, günümüzün en önemli sanatçıları tarafından çekilen filmleri, ‘Storytellers-Art and Cinema Today’ başlıklı programda gösterime sunduk.

Odak noktamız ise hikâyeleme ve anlatının yeni biçimleri. Programda; belgesel, deneysel ve soyut film veya film enstalasyonları yerine, yenilikçi kurgulara sahip filmleri izledik. Hepsi diyalogsuz olan bu filmler sanatçıların da katılımıyla İstanbul’da ilk defa izleyiciyle buluştu.”


# Resim, Heykel # Hareket Sanatları # Tiyatro & Dramatik Sanatlar # Fotoğrafçılık - Fotoğrafçılık Eğitim Dersleri # Grafik ve Tasarım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanat,Resim,Heykel,Tiyatro,Sinema,Fotoğrafçılık,Dans