Translate

Sayfalar

27 Şubat 2012 Pazartesi

Sinema dergisi : ''Türk Sinemasında Kadın''

 Türk Sinemasında kadın olmak

Film Arası sinema dergisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, ''Türk Sinemasında Kadın'' adlı özel bir sayı hazırladı.



Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Ömer Lütfi Akad için hazırladığı özel sayıyla büyük ilgi gören dergi, 6 ay aradan sonra yayımlayacağı 2'nci özel sayısını kadın sinemacılara ayırdı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ''Türk Sinemasında Kadın Kimliği'' üst başlığıyla hazırlanan dergide çok sayıda kadın oyuncu, yönetmen, senarist ve set çalışanı, sinemada kadın olmayı ve kadın sorunlarını anlattı.
Dergide oyuncular Ayşen Gruda, Cansu Dere, Hale Soygazi, Hülya Koçyiğit, Özgü Namal, Şebnem Sönmez ve Yeşim Ceren Bozoğlu, Türk sinemasındaki kadın olgusunu değerlendirdi. Yeni kuşak kadın yönetmenlerden İlksen Başarır ve Bingöl Elmas ise sinemadaki kadın varlığına, kadın yönetmen penceresinden bir bakış sundu.
Senarist Hazel Selin Ünsal, yardımcı yönetmen Evren Karabıyık, yönetmen Gül Güzelkaya, kostüm yapımcısı Fadim Üçbaş, sanat yönetmeni Natali Yeres Sarı, kameraman Meryem Yavuz, senarist Leyla Özalp, belgesel yönetmeni Güliz Sağlam, televizyon yapımcısı Binnur Feyizli ve prodüksiyon sorumlusu Pınar Dökmen de sinema ve dizi setlerinde kadın olmanın zorluklarını anlatan diğer isimler oldu.
Film Arası dergisi, ''Türk Sinemasında Kadın'' özel sayısı ile 8 Mart'ta Türkiye genelinde sinemaseverlerle buluşacak.

# Resim, Heykel # Hareket Sanatları # Tiyatro & Dramatik Sanatlar # Fotoğrafçılık - Fotoğrafçılık Eğitim Dersleri # Grafik ve Tasarım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanat,Resim,Heykel,Tiyatro,Sinema,Fotoğrafçılık,Dans