Translate

Sayfalar

20 Kasım 2015 Cuma

Sinema Tarihinin 43 Başyapıtından 43 Efsane Fotoğraflar

1. 12 Öfkeli Adam (1957)

12 Öfkeli Adam (1957)
12 kişilik bir jürinin, babasını öldürdüğü iddea edilen bir çocuk hakkında verilecek karar üzerinden gelişen filmde, kimi zaman öfke, kimi zaman duygusal sahneler yer almaktadır.

2. 300 Spartalı (2006)

300 Spartalı (2006)
Frank Miller’in grafik romanından uyarlanan “300”, M. Ö. 480 yılında geçen Thermopylae savaşını konu alıyor. Filmde Sparta Kralı’nın ordusu ile Pers ordusu arasında başlayan savaş tüm Yunanistan’ın Persler’e karşı birlik olmasını sağlar.

3. 2001: Uzay Yolu Macerası (1968)

2001: Uzay Yolu Macerası (1968)
Issız bir yerde, bir grup primat yemek için kavga etmektedirler. Kavgaları, aniden yanıbaşlarında beliren esrarengiz siyah bir taş sebebiyle bölünür. Aniden beliren bu taş, primatların ilk defa alet kullanmasını sağlayacak bir güce sahiptir. Ve böylece evrimin en önemli adımlarından biri olan akıl kullanımı başlamış, insanların şafağı gelmiştir.

4. Alice Harikalar Diyarında (2010)

Alice Harikalar Diyarında (2010)
Alis Harikalar Diyarında (İngilizce orijinal ismi Alice's Adventures in Wonderland), Lewis Carroll mahlasını kullanan Charles Lutwidge Dodgson tarafından 1865 yılında yazılan, John Tenniel tarafından resimlendirilmiş kurgu romandır.
Roman, Alis adında bir kız çocuğunun, bir tavşan deliğinden geçerek girdiği fantastik

9 Kasım 2015 Pazartesi

Temalı Film Önerileri

Film Önerileri 


Araba tutkunu olup, bu temadaki filmleri izlemek isteyenler için en çok beğenilen filmler arasında şunlar yer almaktadır;

  • Gangsterin Kaderi 
  • Chitty Chitty Bang Bang 
  • Yıldırım Günleri - Days Of Thunder 
  • Herbie Rides Again – Herbie tekrar sürüyor 
  • Ronin 
  • Le Mans - Adamlar 
  • İtalyan İşi - The Italian Job 

8 Kasım 2015 Pazar

Türkiye'nin Ezber Bozan Haber Gazetesi: Haftanın sergİ, tiyatro ve müzik etkinlikleri

Türkiye'nin Ezber Bozan Haber Gazetesi: Haftanın sergİ, tiyatro ve müzik etkinlikleri: SERGİ İSTANBUL - Hüseyin Ertunç’un yağlıboya resimleri 31 Kasım’a kadar Tem Sanat Galerisi’nde görülebilir. - Kemal Çank...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

6 Kasım 2015 Cuma

Mikroskop Fotoğrafları

İşte yüzlerce kez büyütülen cisimlerin tabloyu andıran Mikroskop fotoğrafları…

 


Civciv Embriyosu

civciv embriyosu

 

Bu fotoğraf kar tanesine ait…

kar tanesi

 

Kelebek kanadındaki pullar

kelebek kanadındaki pullar

 

Deniz yosunu (Pleurosigma)

deniz yosunu

 

Gliserin yüzeyinde sıvı nematik kristal film

Kübizm ve Sinemadaki Çarpıcı Örneği: Rashomon


Resim sanatı olarak kübizm, gerçekliği yeniden yorumlar. Rashomon filmi ise gerçeğin göreceliği üzerinden insanlığımızı sorgulayan bir başyapıttır.

Kübizm ve Rashamon
Kübizm, 20. yüzyıl başlarında ortaya çıkan bir sanat akımıdır. Ele aldığı konunun görünen tarafı haricinde görünmeyen taraflarını da göstermeye çalışır.

Önce manzara ya da olayın geçtiği yer parçalara ayrılır. Ardından bu parçalar sanatçının kişisel zevkine göre yeniden birleştirilir. Ortaya çıkan obje, tabiattaki gerçek şeklinden çok geometrik bir karaktere döner. Gerçeği olduğu gibi yansıtmak yerine gerçekliğin yeniden yorumlanması olarak görülebilir. Ortaya çıkan objenin birden fazla yorumu olabileceği üzere kübizmin sembolizme yakın olduğu söylenebilir.
Birçok kaynağa göre empresyonizme tepki olarak ortaya çıktığı belirtilse deempresyonizmde kübizm gibi gerçek farklı yorumlanabilir. Sanatçı doğadaki unsurların kendi içinde oluşturduğu izlenimleri yansıtır. Kübizmden ayrıldığı nokta, izlenimlerini yansıtırken parçalara ayırma yöntemi kullanılmaz. Empresyonizm tek yönlüdür. Çoğunlukla doğadaki nesneleri tekrarlar. Kübizm ise çok yönlüdür. Doğadaki nesneleri parçalayarak nesnenin özüne ulaşmaya çalışır.
Ressam Paul Cézanne hem empresyonist hem de kübist örnekler vererek iki akım arasında köprü oluşturmuştur. Cézanne‘nin tam olarak kübizmi ortaya çıkardığı söylenemez. Kübizmi ortaya çıkarıp geliştiren Pablo Picasso ve Georges Braque‘a ilham verdiği söylenebilir. Zira 1907’de Paris’te Cézanne‘nin anısına düzenlenen sergiyi Picassove Braque‘nin gezdiği bilinir.
Büyük Ağaç, Evler ve Ağaçlar Rashomon
1903 sonu itibariyle Picasso, mavi döneminde yapmış olduğu resimlerdeki karamsar iç gözlemleriyle kapana kısıldığını hisseder. Eserlerinde gelişme kaydedebileceği daha olumlu bir bakış açısı geliştirme hevesindedir. Daha yumuşak renklere ve daha açık tonlara geçiş yapmak suretiyle renk aralığı ve resimlerin kilit rengi yavaş yavaş değişir. Toprak rengi pembe

Resimlerin Dili


Hangi Sanat-Filiz Hallıoğlu-İndigo Dergisi
Resim hiç konuşur mu?
Konuşur efendim, hem de en sesli sessizliğiyle konuşabilir!
Dünya insanının ilk konuşma dilidir resim… Mağara insanlarının duvarlara çizmiş olduğu resimleri düşünürseniz ilk anlatım dilinin ‘resim’ olduğunu siz de onaylayacaksınızdır. O günden bu güne asırlardır bizi bize anlatmaya çalışan, bir çığlık atıp bir susan bir dil olsa da konuşması, anlatacakları hiç bitmesin isteriz.

Nedir Sanat?


Sanat kimi zaman bizi bize sunar, kimi zaman ise bize o güne kadar hiç bakmayı düşünemediğimiz pencerelerden bakabilmeyi başarmamızı… Böylece de bizi geliştirici yönüyle

Mehmet Sakızcı ile PAYYU: Düet

Ressam ve eğitmen Mehmet Sakızcı ile Payyu, “Düet” adını verdikleri ikili sergileriyle izleyicilerin karşısına çıkıyorlar.

sakızcı payyu düet
Beşiktaş Belediyesi’ne ait Ortaköy Sanat Galerisi’nde 10-20 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan serginin konsepti, sanatçıların kendi sanatsal duygulanımlarının yanı sıra birbirlerinden esinlenerek oluşturdukları çalışmaları da kapsayacak.

Organizasyonunu ve tanıtımını Meral Bostanci Art Management şirketinin üstlendiği sergi, İstanbul sanat çevreleri tarafından oldukça ilgi göreceğe benziyor. Detayları ve sergi bildirimlerini, bu sergiye özel hazırlanmış olan www.sakizcipayyu.com sitesinden takip edebilirsiniz.
Açılış ve kokteyl 10 Eylül 2015 Perşembe günü, saat 18:00-21:00 arasında Dereboyu Cad. No.12’de bulunan Ortaköy Sanat Galerisi‘nde.
Mehmet SAKIZCI ve PAYYU ‘Düet’ine tüm sanatseverler davetli.

sibel payyu
Payyu

PAYYU

Yurtdışı Performansları

“Karşılaşmalar” IMOGA Art Gallery


6 Kasım – 15 Aralık 2015 tarihleri arasında ilk sergileri “Karşılaşmalar” ile kapılarını sanatseverlere açacak olan IMOGA Art Gallery’nin hikayesi aslında yıllar öncesine dayanıyor.

imoga art karşılaşmalar
Akademisyen ve sanatçı Süleyman Saim Tekcan’ın 1974 yılında mütevazı bir özgün baskı atölyesi olarak kurduğu, önce sanatın yaygınlaşması adına sanatçı ve eğitimcilerin bir araya geldiği bir nevi sanat okuluna ve otuz yıl içerisinde de bir müzeye dönüşen (İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi) IMOGA’nın hikâyesinden IMOGA Art Gallery’ye uzanan bir hikâye bu. Bugün IMOGA özgün baskı konusunda ülkemizin bir numaralı arşivi ve müzesi; müzenin kurucusu

3 Kasım 2015 Salı

Mustafa Kemal Atatürk - Karakalem Portre Çizimi

Draw Charcoal pencil Portrait Art Painting Painter Mustafa Kemal Atatürk Paşa Türkiye Cumhurbaşkanı Portre Çizim Karakalem Sanat Ressam



# Resim, Heykel # Hareket Sanatları # Tiyatro & Dramatik Sanatlar # Fotoğrafçılık - Fotoğrafçılık Eğitim Dersleri # Grafik ve Tasarım